Werknemer geeft directeur het voorbeeld


Werknemer geeft directeur het voorbeeld

“Medewerker geeft directeur het voorbeeld en het hele bedrijf groeit”

 

Stefan werkt als technisch tekenaar bij een groot installatiebedrijf in het oosten van het land. Hij loopt vast in zijn werk; kan de werkdruk niet aan, krijgt concentratieproblemen, er ontstaan fouten met verstrekkende gevolgen. Het werk neemt hij letterlijk mee naar huis en relaties met echtgenote en kinderen én de slaaprust komt dit niet ten goede. De Curve wordt gevraagd of we  dit ten gunste van het werk en privé kunnen keren.

Al snel wordt in de coaching duidelijk dat het werk niet aansluit bij de manier waarop Stefan van waarde wil zijn, hij herkent zich er niet volledig in. Alleen al de aandacht voor hem zorgt ervoor dat het al aanzienlijk beter met hem gaat. We hebben zijn mensvisie en passie in beeld gebracht en dit vertaald naar zijn werk. Wat er wezenlijk ontbreekt is een combinatie met buitenwerk en contacten met mensen. In het gesprek met zijn leidinggevende ziet deze genoeg kansen om dit mogelijk te maken en vanaf dat moment groeit Stefan in een spurt, is bevlogen en wil zelfs een cursus volgen. Stefan straalt in zijn werk als tekenaar en in contacten met uitvoeders en opdrachtgevers. Een grote tevredenheid groeit bij alle betrokkenen.  Sterker nog, na 8 maanden valt op dat er méér opdrachten binnen zijn gekomen die uiteindelijk een extra tekenaar nodig maakt.

De directeur komt dit te weten en vraagt me om te komen praten over deze ontwikkeling. Vooral dat Stefan weer opbloeit, zo bevlogen is en daarmee ook opdrachtgevers naar het bedrijf trekt fascineert hem. Het heeft hem ook aan het denken gezet en wil ook graag voor zichzelf een coachingstraject inzetten.

Lang verhaal kort, je snapt het al: de directeur overkomt hetzelfde. Zowel op het werk als thuis is hij beter zichtbaar omdat hij straalt, het MT wordt qua taken opnieuw ingericht om de directeur  te kunnen laten bloeien en groeien. Het MT volgt daarna eenzelfde traject. De opdrachtenportefeuille groeit en gelukkig ziet de directeur dat deze flow van bevlogenheid voor het gehele bedrijf geweldig zou zijn. Voor dit traject hebben we 2 jaar uitgetrokken en verloopt naar ieders tevredenheid.

– Het ziekteverzuim is in 2013 gedaald van 4,2% naar 2,1% in 2013 voor 2014 verwachten we een daling naar 1,5%.

– De hechtheid tussen de medewerkers is enorm gegroeid,

– de behoefte om een bijdrage aan een schoner milieu te leveren is door het MT aangegrepen als een logisch gevolg daarvan en

– sociale sponsoring zorgt ook voor verbinding met de directe omgeving.

 

Door deze ontwikkeling, gestart met Stefan, ontstaat er bezieling in het gehele bedrijf.

Wat word ik toch blij van mijn werk als ik mensen  en organisaties zie groeien. Dat is goed voor iedereen. Dat wèns je toch iedereen!

07-07-2015, Marcel Dullaart